8 Ağustos 2011 Pazartesi

BİLGİSAYAR PROĞRAMCILIĞI NEDİR?

Merhaba arkadaşlar İlk Dersimiz olarak Bunu işleyelim.Proğramcılık Nedir?

Programcılık Nedir ?
Arkadaşlar öncelikle şunu belirtmeliyimki programcı insanlar herzaman zeki olmak zorunda kalan insanlardır. Sürekli kendinizi geliştirmek ve kendinizi geliştirirken bildiklerinizi de unutmamak zorundasınızdır. Aksi taktirde istediğiniz yere ulaşamaz ve piyasadan da silinirsiniz. Sürekli güncel olmak zorundasınız. Sürekli yeni teknolojilerle ilgilenmek zorundasınız. Nerde ne oluyor takip etmek zorundasınız ve bu bilgilerle yeni şeyler ortaya çıkarmak zorundasınız. Yani kısacası araştırmacı ve ZEKİ olmak zorundasınız . Aksi taktirde bu mesleği yapamazsınız yapsanız bile aylığı 600 – 700 tl yi geçmeyen maksimum 1000 lira alan elaman olarak kalırsınız.
Programcılık üretmek demektir varolan tekniklerle kendi zekanızı birleştirip yeni birşey yaratmak demektir. Ctrl + C yi mümkün olduğu kadar az kullanmak demektir. Umarım anlatabilmişimdir. Benim en çok rastladığım şeylerden bir tanesi de Copy Paste yöntemini kullanarak ben programcıyım diye geçinen arkadaşlardır. Onlara sesleniyorum ki SİZ PROGRAMCI değilsiniz arkadaşlar. Programcı zeki insandır . Kodu yazmadan çalıştırmadan önce o kodun ne iş yapacağını bilir deneme yanılma yöntemiyle çalışmaz. Programcı geceleri uyumaz . Sosyal aktivitesi diğer insanlara göre daha az olur .
Hangi dille kodlama yaparsanız yapın ASP , PHP , .NET , C++ , C , VB  yeterki iyi yapın öğrenmeye açık olun . Unutmayınki herkes herşeyi bilmiyordur . Gocunmak yerine araştırmayı tercih edin eksiklerinizi giderin ve TEMİZ KOD YAZIN . Sizden sonra kodunuzu inceleyecek kişi VAY BE desin NE BİÇİM KOD BU demesin . KENDİNİZE GÜVENİN VE BU İŞE ÖLE BAŞLAYIN SIRADAN BİR KODCU OLMAYIN….İŞŞALLAH SİZE SUNDUĞUM BİLGİLER İŞE YARAR...
PC UZMANI SERKAN ÇELİK


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes