9 Ağustos 2011 Salı

Hosting Nedir?



Açıkcası fiyatlar Türkiye ve Türkiye Dışı olmak üzere iki ayrı kategoriden oluşuyor. Yıllar önce Türkiye’de hosting almak demek, neredeyse gerçek ev almak gibi birşeydi. Çok pahalıydı. Zamanla ülkenin internet alt yapısının biraz daha gelişmesi ve birçok şirketin bu hizmeti vermeye başlaması ile fiyatlarda düşüş sağlandı. Ancak hala bir ABD’li hosting firması fiyatlarına inememiş durumda.

Türkiyede ortalama yıllık 30-40$’a orta halli bir web sayfası için hosting ve domain alınabiliyor. İhtiyaçların az olması, fiyatın da az olmasına neden oluyor ancak ne zaman ki ihtiyaçlarınız artıyor ve daha büyük alan ve daha büyük trafik ihtiyacınız oluyor o zaman fiyatlar gerçekten dudak uçuklatıyor.

Artık Türk Telekom’un yurtdışı hat kapasitesini arttırması ile yurtdışı tercihler daha ön plana geçmeye başladı. Açıkcası ben de sitelerim için yurtdışından barındırma alıyorum, sunucularımı yurt dışı lokasyonlarda barındırıyorum. Bu şekilde hareket edersek Türkiye içinde de bir fiyat dengesi oluşturabilir, fiyatları daha aşağıya çekebiliriz. İŞŞALLAH BİR FAYDASI OLUR...
UZMAN SERKAN ÇEELİK.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes